Да опитваш по 200 пая седмично и да ти плащат за това
Професионалната дегустаторка Ема Ейнли упражнява една от най-вкусните професии - тя похапва по 200 пая седмично и получава заплата за това, пише в. "Дейли мирър".
Ема работи във верига магазини за хранителни стоки, а задачата й е да дава идеи за разработката на нови изделия.
Така тя обикаля света в търсене на непознати рецепти и екзотични подправки.
Всичко това 34-годишната Ейнли върши с много любов, тъй като още от малка пайовете са любимото й лакомство.
И въпреки професионалното й задължение е да дегустира хиляди бройки, тя успява да запази силуета си втален.
Навремето майката на Ема правела разкошни пайове "от нищото" и тя искала да върне традицията на неповторимите домашно приготвени лакомства.
Средно спецаилистката дегустира по 30-35 пая седмично, но когато разработвали нов продукт, бройката скача до 200, пише БТА.
"Опитвам се да балансирам хранителния си режим, но това не винаги е лесно, като се има предвид, че трябва да дегустирам пайове от 9 до 17 ч. Изглежда обаче съм късметлийка и не трупам килограми", доверява Ема.
Понякога дегустаторката носела продуктите вкъщи, "за домашно". От това се възползвали членовете на нейното семейство - двете й деца Луис и Макс и съпругът и Робърт.
Но благоверният повече се радвал, когато тя носела "за работа в къщи" пици, когато била дегустаторка на пици.