Бира за мазане? Истина е и е вкусна!
Готови ли сте да си направите бирен конфитюр у дома? Не? Но защо ....
Биреният конфитюр не просто звучи забавно, той наистина е вкусен. Вместо да започвате сутрините си с плодов сок или плод, кипнете малко бира, добавете захар и пектин. След това запечатайте в буркани и оставете да престои известно време.
Когато се охлади напълно, разполагате с желеобразна смес, която е на вкус точно като оригинална бира. С известни разлики...
Консистенцията е по-различна и не съдържа алкохол.
Проучване в Etsy показва, че не са малко хората, които си правят бирен конфитюр и го предлагат на свои приятели и познати.
Ако искате сладкото ви да съдържа алкохол и консервант, заложете на професионална рецепта. В САЩ в момента има няколко компании, които се специализират в бирени изкушения от такъв нестандартен тип.
Дори можете да откриете бирено масло. То не се прави с традиционното масло... а с масло, направено на основата на ябълки... Не ни питайте допълнителни неща, всичко в тази статия звучи странно.
И така, как се консумира бирен конфитюр. Като всяко сладко. Не е толкова трудно, въпрос е на смелост!
На цвят е тъмнокафяв и мирише опияняващо. На вкус е сладък – по-плодов, отколкото очаквате.
Ароматът на препечено допълнително изостря сетивата.
Когато го намажете върху препечена филийка или сухар, е невероятно вкусно.
В САЩ се продава и друга разновидност, която обаче печели почитатели с аромата на тропически плодове и грейпфрут. Вместо горчив послевкус, накрая усещате лекото парене на алкохола.
Биреният конфитюр от кайсии пък има вкус предимно на този плод и трудно ще отгатнете, че в него се съдържа бира.