Не винаги го знаем, но има доста храни, които колкото и да са ни вкусни, не ни носят никаква хранителна стойност, а само празни калории. Вижте някои от тях.

Нискомаслено фъстъчено масло

Забравете за нискомаслените версии на фъстъченото масло. Пълномасленото е богато на мазнини, които са полезни за сърцето. А когато те се махнат, за да бъде вкусно, се добавя захар и овкусители.

Маргарин

Това си е частично хидрогенирано масло - съставка, съдържаща транс-мазнини, които са вредни и увеличават "лошия" LDL холестерол и води до риск от сърдечни заболявания. Изберете чисто масло или екстра – върджин зехтин.

Компот

Пресният плод е важен за здравословното хранене, но не и консервираната им версия, защото са пълни със захар и консерванти.

Ледени близалки

Когато лятото дойде, ледените близалки може да изглеждат като здравословна и освежаваща идея. Но ако видите съставките може да промени решението си. Повечето са направени от захар и изкуствени аромати, консерванти и оцветители.

Захарен памук

Той е 100 процента захар, а на една клечка има средно 110 калории и 28 грама захар. И освен че ви товари с много захар, вреди на зъбите.

Тези 10 грешки на закуска ви правят дебелиИли как саботирате диетата си

Глазура

Кремообразният шоколадов топинг върху вашата торта ще ви даде допълнителни излишни около 140 калории с 18 - 19 грама добавена захар и около 2 грама наситени мазнини. Ще намерите й множество други съмнителни съставки, включително хидрогенирани мазнини. Опитайте да заместите с прясна сметана.

Кафе напитки

Ако си поръчате капучино с добавки, няма да разберете как изпивате от 500 до 700 калории, без да броим огромните количества захар и мазнини. По – добре заложете на кафе с мляко и ванилия.

Бял хляб

Във филия има около 70-80 калории, т.е започвате деня с около 150 калории от хляб, но без да получите фибри или протеини. Заменете с пълнозърнест хляб и добавете рохко яйце и авокадо за пълноценна закуска.

Бял шоколад

Всички ползи за здравето, свързани с шоколада, не важат тук. Белият шоколад е богат на мазнини и захар, но не и на полезното какаово масло. Ако търсите здравословна сладост, изберете тъмен шоколад.