Трябва да признаете, че сладоледът е класиката на лятото. Но защо да не стигнем до крайност през този сезон? Освен мента с шоколад, заложете на нещо необичайно. Ето и няколко различни вкуса:

Ямс

Ямс са картофи, които растат в топлите части на света и имат естествено сладък вкус. Ето защо те често се използват при някои десерти, в това число и сладолед.

Омар

Манията на любителите на ракообразни няма край. Вече се включва дори в сладолед с вкус на масло и омар.

Хагис

Това е традиционно шотландско ястие, което се прави от стомах на крава със сърце, дроб, бъбреци, мазнина, овесени ядки и още – десертни продукти. Какъв ли е вкусът на подобен сладолед не знаем, но е традиционен за фермерските фестивали в Шотландия.

Сепия

Мастилото от сепия се използва в някои японски ястия и придава отличителен вкус. Според някои сладоледът с мастило има доста странен вкус, за други е сладникав.

Прошуто

Забравете бекона. Бар в Сан Франциско издига прошутото на пиедестал. Дотолкова, че го включва във всякакви ястия, включително и сладолед.

Насекоми

Един от начините да се избавите от нападението на насекоми – сварете ги, добавете кафява захар и мляко и ги превърнете в сладолед. Уверете се, че са добре замразени.

Сирене чедър

Ако искате да увеличите дозата млечни продукти, вземете си сладолед от сирене. Няма как да го пропуснете във фризера заради наситения цвят на чедъра.

Свинска кръв

Извън традиционните ястия, като червен пудинг и кървав сос, животинската кръв се изхвърля при приготвяне на храната. Напоследък някои готвачи експериментират, като я добавят като богата на желязо съставка. Сладоледът е сред храните, в които някои я ползват като алтернатива на яйцата.

Лют чили сос

Ударно и студено. Лютият сладолед не е за всеки.

Зелени чушки Халапеньо

Този сладолед се отличава с остър вкус на зеления халапеньо сос. Има го и в прахообразен вариант.

Трева

Лондонска химична кухня експериментира със сладолед от сено, борови иглички и трева като течна съставка за азотен сладолед.

Сорго и овес

Сиропът от сорго (вид жито) е по – сладък от този от захарна тръстика. Смесен с овес се получава приемлив на вкус сладолед, който дори е полезен.

Език от крава

Неговата родина е Япония и той е точно това, което звучи. Все пак не знаем какъв е вкусът му, затова нека не го пренебрегваме.

Грилован патладжан

Още една препратка към Япония. Може да го комбинирате с горния сладолед.