Държите ли кетчупа на грешното място?
Дебатът за това къде трябва да държите доматеният сос е вечен. Но истината е една. Както и при повечето подправки, отговорът на въпроса къде трябва да съхранявате кетчупа се крие в това дали е отворен или не. Така, ако го отворите, го съхранявайте в хладилник, но до три месеца. След това просто го изхвърлете.
На всеки се случвало да забрави опаковката в задната част на хладилника да установим след 6 месеца, че вече не става за нищо.
И все пак, колко време трябва да бъдат съхранявани подправките? Няма общовалидно правило за всички. Например можете да оставите сос Уорчестър за една година и да откриете, че все още е годен за консумация. Не така стои обаче въпросът с горчицата.
Затова от HouseBeautiful се обръщат към експерти, които дават отговори на тези често задавани въпроси.
Кетчуп
Неотворен – на плота
Отворен - в хладилник до 3 месеца
Майонеза
Неотворена – на плота
Отворена - в хладилник до 3 месеца
Горчица
Неотворена – на плота
Отворена - в хладилник до 3 месеца
Сос Уорчестър
Неотворен – на плота
Отворен - в хладилник до 12 месеца
Соев сос
Неотворен – на плота
Отворен - в хладилник до 12 месеца
Чили сос
Неотворен – на плота
Отворен - в хладилник до 6 месеца
Сладък чили сос
Неотворен – на плота
Отворен - в хладилник до 6 месеца
Сусамово олио
Неотворено – на плота
Отворено – в тъмен шкаф до 6 месеца
Барбекю сос
Неотворен – на плота
Отворен - в хладилник до 6 месеца
Екстра върджин зехтин
Неотворен – на плота
Отворен – в тъмен шкаф до 6 месеца
Сос Тартар
Неотворен – на плота
Отворен - в хладилник до 6 месеца
Ментов сос
Неотворен – на плота
Отворен - в хладилник до 2 месеца