Всеки подрежда хладилника си по различен начин.

Но дали сте си изработили перфектно организирана система или имате склонност да хвърляте хранителните продукти, където ви падне, трябва да знаете, че вашият хладилник не е просто килер за храна.

С различни отделения и температурни настройки, неправилното организиране на хладилника може да доведе до изхвърляне на мухлясала и плесенясваща храна, посочва Daily Mail.

Australian Institute of Food Safety разкрива тайните за съхранение, за да ви помогне да организирате хладилника до съвършенство - и да запазите съдържанието му по-свежо за по-дълго време.

Първо, уредът трябва да поддържа температура под 4 градуса.

Горните рафтове

Винаги трябва да държите приготвената храна и готовите продукти на най-горния рафт - далеч от суровите продукти, за да намалите риска от замърсяване.

Докато повечето от нас съхраняват яйцата на страничната врата, най-добре е те да бъдат позиционирани в средата на хладилника, което гарантира, че винаги ще са студени.

Долните рафтове

Те трябва да бъдат резервирани за сурови продукти, като месо, например. Те задължително трябва да се добре опаковани, най-добре в херметически затворена кутия.

Вратата

Въпреки че това не е подходящо място за яйцата, можете да държите млякото или млечните продукти на вратата на хладилника. Това е най-топлото място в уреда.

Плодовете и зеленчуците

Ако хладилникът ви има две отделения за пресни плодове и зеленчуци, добре е да ги съхранявате отделно.

Има един плод, с който трябва да бъдете предпазливи, когато искате да го държите на студено.

Ябълките отделят газ, който кара останалите плодове и зеленчуци да узряват и да се развалят по-бързо, посочват експертите. Най-добрият начин да съхранявате ябълките в хладилника е да ги поставите в запечатан плик с цип.

Вредното влияние на тези плодове обаче не се отнася за лука. Само една ябълка е способна да спре процеса на поникване при миризливия зеленчук.

Как изглежда обикновеният дом в различни страни по светаОт следващите снимки ще осъзнаете, че това, което виждаме на екрана, се различава значително от реалността

За да запазите плодовете и зеленчуците по-свежи за по-дълго време, трябва да поставите хартиени кърпи на дъното на отделението за съхранение. Това ще абсорбира излишната влага.

Ако искате бананите да траят по-дълго, трябва да обвиете дръжките им с алуминиево фолио, което ще ги спре от покафеняване.