Пекарката, чиито сладкиши са прекалено красиви за ядене (снимки)
Германският хлебар и фотограф Карин Пфайф-Бошек извежда печенето на сладкиши на съвсем ново ниво.
Тя майсторски подрежда тесто и плодове, за да създаде най-красивите пайове, които някога сте виждали.
Ярки ботанически и геометрични орнаменти правят вкусните пайове твърде хубави за ядене, посочва BoredPanda.
Карин се занимава с пекарство още от детските си години, но не го превръща в професия.
„Като дете ми харесваше да виждам, мириша и хапвам хляба и сладкишите, които и двете ми баби правеха. Печенето беше традиция в нашето семейство в селска Германия и когато бях тийнейджър, аз също започнах да пека торти и сладкиши за брат ми и сестра ми," разказва тя.
"През двадесетте си години прекарах много лета в Париж и бях очарована от красивите печива в пекарните на почти всеки ъгъл. Не станах хлебар, но харесвах печенето, като често експериментирах с различно тесто," казва още Карин.
„Започнах да се чудя дали някой може да украси пая така, че да го превърне в произведение на изкуството. Това беше точно в момента, в който си направих акаунт в Instagram и започнах да качвам снимки на опитите си за украса на пай.
За моя изненада и наслада, коментарите бяха положителни, което доведе до бързо покачване на последователите“, според пекарката, която днес има впечатляващия брой от над 90 000 последователи в Instagram.
Тя публикува и подробно ръководство как да превърнете любимите си пайове в ядливи произведения на изкуството в своята книга „Елегантен пай“. В нея Карин споделя 25 от най-добрите си рецепти и техники.
Още подобни невероятни произведения можете да видите в профила в Instagram на Карин.