Германският хлебар и фотограф Карин Пфайф-Бошек извежда печенето на сладкиши на съвсем ново ниво.

Тя майсторски подрежда тесто и плодове, за да създаде най-красивите пайове, които някога сте виждали.

Ярки ботанически и геометрични орнаменти правят вкусните пайове твърде хубави за ядене, посочва BoredPanda.

Карин се занимава с пекарство още от детските си години, но не го превръща в професия.

„Като дете ми харесваше да виждам, мириша и хапвам хляба и сладкишите, които и двете ми баби правеха. Печенето беше традиция в нашето семейство в селска Германия и когато бях тийнейджър, аз също започнах да пека торти и сладкиши за брат ми и сестра ми," разказва тя.

"През двадесетте си години прекарах много лета в Париж и бях очарована от красивите печива в пекарните на почти всеки ъгъл. Не станах хлебар, но харесвах печенето, като често експериментирах с различно тесто," казва още Карин.

Какво да ядете, ако държите да нахраните мозъка правилно?Като общество сме свикнали да приемаме, че нашата диета оформя талията ни. Но много от нас забравят, че същата тази диета храни мозъка ни и че веществата, които му осигуряваме, оформят нашите мисли и действия

„Започнах да се чудя дали някой може да украси пая така, че да го превърне в произведение на изкуството. Това беше точно в момента, в който си направих акаунт в Instagram и започнах да качвам снимки на опитите си за украса на пай.

За моя изненада и наслада, коментарите бяха положителни, което доведе до бързо покачване на последователите“, според пекарката, която днес има впечатляващия брой от над 90 000 последователи в Instagram.

Тя публикува и подробно ръководство как да превърнете любимите си пайове в ядливи произведения на изкуството в своята книга „Елегантен пай“. В нея Карин споделя 25 от най-добрите си рецепти и техники.

Още подобни невероятни произведения можете да видите в профила в Instagram на Карин.